Problem kod izrona

Ići dole

Problem kod izrona

Počalji od mrki taj Ned Nov 08, 2015 10:44 am

Treba mi savet/pomoć.

Juče sam bio na treningu ronjenja, početnik. Danas sam napisao email instruktoru, interesuje me I vaše mišljenje i da li mi je potrebna pomoću u smislu lečenja hiperbaričnom komorom ovog trenutka?

Evo teksta koji sam prosledio instruktoru ronjenja:

Juče smo malo pričali dok smo se tuširali.
Ne znam šta mi se desilo juče ali mislim da sam nešto pogrešno uradio. instruktor2 reče da sam pravilno izronio ali ja baš nisam siguran u to.

Sve je bilo ok dok sam disao ispod vode na bocu, skratio sam udisaje u odnosu na prvi trening sa bocom. Tada je bilo sve ok, kad sam izronio.

Juče sam odložio disalicu i nastavio sa još dva zaveslaja kao što je Inst. rekao, a pre nego što sam počeo izranjati. Nisam siguran da sam posle prvog zaveslaja već počeo da ispuštam vazduh, pa sam prešao na drugi, nisam krenuo sa izranjanjem posle prvog izdisaja. Da li je to bila greška? Posle drugog sam počeo da izranjam, polako, ali mislim da sam pri površini osetio nedostatak vazduha za izduvavanje.

Kad sam izronio na trenutak je sve bilo ok, ali kad sam udahno vazduh imao sam utisak da su mi se pluća povećala za 2x, vrlo neprijatno, neka slabost me obuzela pa sam polako izašao napolje...jedva. Bio sam poprilično uplašen.

Ja imam nekih problem od ranije tako da mi takva situacija stvara popriličan problem u glavi. Nisam noćas mogao da spavam od razmišljam šta je pogrešno uradjeno I šta se ustvari desilo!? Popio sam lekove za smirenje.

Ne mislim da sam izašao suviše brzo jedino nisam siguran da li sam vazduh već ispustao dok sam bio dole, pa posle sledećeg zaveslaja tek krenuo gore. Tolika mi je zbrka u glavi da sam čak pomislio možda I da sam možda zaboravio da izduvam vazduh prilikom izrona. Ne znam Sad

Prilično ne zgodno za mene i ceo dan frka u glavi, fizički se osećam ok. Bar tako misilm.

Šta ti mislite? Dobro bi mi došao neki savet da me smiri u glavi.

mrki

Broj poruka : 1
Datum upisa : 08.11.2015

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu